Ställ din fråga till Sign Up, eller sök i vår FAQ

Det ska vara enkelt att arbeta med Sign Up. Därför har vi samlat de vanligaste frågorna. Har du något du undrar över - kontakta oss.


Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig som kund att beställa en skylt, bildekor eller frigolitskylt. 

Har du frågor får du gärna ringa eller mejla. Du kan också fylla i formuläret här intill, så återkommer vi så snart vi kan.

Vi har också samlat de oftast förekommande frågorna i en FAQ här nedan, där vi uppdaterar innehållet löpande för att innehållet ska vara så relevant som möjligt.


Original för texter och logotyper

Logotyper och texter som ska skäras ut i folie, plexi eller i frigolit vill vi ha i vektoriserat eps-format. Kom ihåg att alltid spara text som "textkonturer". För att skapa textkonturer i Adobe Illustrator: Markera texten, välj "Text" i toppmenyn > Skapa textkonturer.

Vad är en vektoriserad fil?


En vektoriserad fil byggs upp av banor och kurvor, den kan därigenom förstoras utan att motivet förlorar skärpa.Motsatsen till en vektoriserad fil är en fil i så kallat bitmap-format.Bitmap-filer är pixelbaserade och blir därför suddiga om man förstorar bilden. Det vanligaste formatet för vektoriserade filer är Illustrator EPS.

Original som skall printas

Bilder och annan layout som skall printas, vill vi ha i eps, jpg, pdf eller tiff.

Bilder


Tänk på att inte blanda cmyk- och rgb-bilder i samma jobb. Leverera alltid bilder i cmyk-läge

Bildformat

Tänk på att inte blanda cmyk- och rgb-bilder i samma jobb. Leverera alltid bilder i cmyk-läge. Spara bilderna i eps, jpg, pdf eller tiff. Upplösning CMYK: 300 dpi vid 100% storlek. Streckbilder: 600-1200 dpi. Greyscale el. CMYK. Tänk också på slutresultatets betraktningsavstånd, skall bilden se bra ut på mycket nära håll eller skall den ses på avstånd? För att enkelt kolla om en bilds upplösning håller för önskat printresultat: förstora upp bilden till utskriftsstorleken i datorn, ser den bra ut där blir printen den samma.

Färger

Folie 
Folietillverkarna har sina egna färgpaletter och ingen följer exakt Pantoneskalan, vi väljer den folie som ligger närmast i kulör.

Frigolit
 Vi sprutlackerar frigoliten med vattenbaserad akrylfärg, alla färger i RAL och NCS-skalan finns att tillgå. För gradienter/toningar 4-färgsprintar vi på vinyl som sedan appliceras på frigoliten.

Print
 Vi printar med Eco Solvent Ultra bläck för lång hållbarhet och 3 års UV-skydd, CMYK med maximal upplösning på 1440 dpi.

Kan jag få hjälp med original?

Ja, vi erbjuder full service då det gäller layout, original och bildbearbetning.

Hur skickar jag filer och original?

Är det filer under 2Mb kan du skicka dem direkt via kontaktformuläret eller på . För tyngre filer kan vi rekommendera www.sprend.com där kan du skicka filer upp till 2Gb.

Vad har ni för leveranstider?

Vi strävar efter att ha branschens snabbaste leveranstider i allt vi producerar! Det beror förstås lite på uppdragets kompexitet, men tex frigolitskyltar och frigolitbokstäver, producerar och levererar vi normalt på 2-4 dagar från order. Likaså för digitalprint, folieskärning, bildekor/fordonsdekor mm, kontakta oss så löser vi uppdraget snarast möjligt efter era önskemål.